Wat is het verschil tussen een medische echo en een pretecho?

Medische echo’s vinden zoals de naam al aangeeft om medische redenen plaats. Dit zijn echo’s waarbij verloskundigen een kijkje in je buik nemen om te controleren of alles nog volgens plan verloopt. Een daarentegen pretecho maak je voor je plezier. Om je te verwonderen, te bewonderen en te verheugen op de komst  van je baby. Bij een pretecho breng jij, anders dan bij een medische echo, je baby zo lang en zo mooi mogelijk in beeld. Je hebt ruim de tijd om hetgeen wat je ziet te bekijken en alleen of samen van te genieten.

Wanneer worden er medische echo’s gemaakt?

De eerste echo rond de 10 weken noemt men ook wel de termijnecho. Hierbij wordt er gekeken of het hartje van de baby klopt, of je zwanger bent van 1 of meerdere kindjes en of deze goed in de baarmoeder ligt. Daarnaast kan er nu berekend worden wat de verwachte uitgerekende datum is en worden er nog enkele dingen gecontroleerd.

Tijdens de 20-wekenecho wordt onderzoek gedaan naar bepaalde aangeboren afwijkingen en wordt geëvalueerd of de zwangerschap goed verloopt en er geen verontrustende complicatie zijn waarop actie op dient te worden ondernomen. Er kan tevens naar het geslacht worden gekeken, mits je dat natuurlijk graag wilt weten.

Uiteraard kunnen er nog aanvullende echo’s gemaakt worden op verzoek van de verloskundige of gynaecoloog. Zo kan er ook nog een groei en/of liggingsecho plaatsvinden in de laatste 10 weken van de zwangerschap.

Met de Babywatcher kun je dus zelf je eigen echo’s maken. Waar en wanneer je wilt.

Wanneer worden er pretecho’s gemaakt?

Een pretecho tijdens de zwangerschap is enkel voor het plezier en maak je niet om een medische reden. Het is niet mogelijk om aan de hand van een pretecho die je zelf maakt medische vraagstukken te beantwoorden. Dit geldt hetzelfde voor een pretecho op locatie bij een pretecho bureau. Het is uitsluitende bedoeld om te genieten van het in beeld brengen van het kindje. Je hoopt daarbij op een leuk shot van je kindje.

Met de Babywatcher kun je dus zelf je eigen echo’s maken. Waar en wanneer je wilt. En dat verhoogt de kans op leuke beelden! De Babywatcher geeft het beste resultaat vanaf 14 tot 34 weken en tot een BMI van 10 tot 15%. Klik hier om direct naar de pagina te gaan om de Babywatcher te huren. Ben je benieuwd hoe de techniek achter een echo werkt? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *