Wanneer voel ik mijn baby?

Het is zo magisch, de eerste keer als je jouw kindje in je buik voelt bewegen. Zachte trapjes, hikjes, je voelt je baby ronddraaien. Verheug jij je er al op? Dat is niet gek! Maar vanaf wanneer ga je dit eigenlijk ervaren en voel jij je baby voor het eerst?

Al van kleins af aan trappelt de kleine in je buik. Vanaf week 7 begint de foetus met bewegen en beginnen de ledematen te groeien. De knopjes beginnen te veranderen in de vorm van echte armpjes en beentjes. Vanaf 15 weken zitten alle ledematen en gewrichten waar ze horen te zitten en begint de baby intensief te oefenen met bewegen: rekken, strekken, schoppen. Maar dit voel jij nog niet!

Het eerste trapje

Rond week 20 van je zwangerschap kun jij voor het eerst jouw baby’tje voelen. Het kan ook ietsjes eerder of later zijn, dat verschilt per persoon, dus pin je er vooral niet aan vast. Hoe het voelt is lastig te omschrijven en verschilt. Daarom wordt het vaak ook pas na 20 weken herkent. Kriebels, plopjes, belletjes, vlinders.. Heb jij een betere omschrijving ervoor?

Zo leuk, dat eerste trapje en het voelen van de eerste bewegingen. Je omgeving gaat steeds meer aan je buik zitten en wil ook meegenieten. Maar helaas, vanaf ongeveer 24 weken is het pas voelbaar voor alle anderen.

Nadat jij jouw baby gevoeld hebt, wil iedereen je buik aanraken, maar vanaf 24 weken is het pas voelbaar voor de rest!

Nog niks gevoeld?

Ben je al 20 weken zwanger en heb je nog niks gevoeld? Geen zorgen, dat is heel normaal. Je weet dan ook niet wat je moet voelen. Het komt écht, en dan mag jij er elke dag van genieten. De kans om je baby te voelen is het grootst als je rust neemt, dus als je op de bank of in bed ligt. Daarnaast is je baby vaak het meest actief voordat je gaat slapen of als je opstaat.

Ik voel mijn baby niet meer

Heb jij jouw baby wel al gevoeld, maar nu al een tijdje niet meer? Dat is niks om je zorgen om te maken! Het kan zijn dat het vruchtwater tijdelijk toeneemt waardoor jij de beweginkjes minder duidelijk voelt. Vanaf een week of 28 begint de baby minder te bewegen omdat hij steeds minder ruimte heeft. Elke dag zal je de baby even voelen, maak er dan echt een momentje van. Blijf rustig liggen of zitten en leg je handen op jouw buik. Heb jij al gemerkt dat de baby jouw kant op probeert te komen als hij of zij jouw aanraking voelt? Zo schattig, nu al zoveel liefde! ♥

Heb jij jouw baby vanaf 28 weken al langer dan een dag niet gevoeld, neem voor de zekerheid even contact op met je verloskundige.

Wil jij de magie van de eerste schopjes meteen delen met jouw geliefden? Met een Babywatcher in huis kan iedereen meegenieten van wat er in jouw buik gebeurt!

‘Een geweldige ervaring om mijn ukkie te kunnen zien. Het was erg makkelijk om zelf een echo te maken en de beelden op te slaan. Ik geniet nou nog veel na door de beelden terug te kijken’  – Ester Hochs

Gratis je persoonlijke 5% kortingscode voor Babywatcher in je mailbox?

Schrijf je dan nu snel in voor onze nieuwsbrief!