Service

Waarover heb je een vraag?

Heb je een vraag over de Babywatcher, de software, het gebruik, de veiligheid of de garantie? Selecteer hieronder jouw onderwerp.

Wanneer kan ik de Babywatcher het beste gebruiken?

We adviseren de Babywatcher te gebruiken tussen week 10 en 32 van de zwangerschap. Ervaring leert dat in deze periode de mooiste foto’s en video’s worden gemaakt. Ruim 90% van de gebruikers huurt ook tussen deze periode.

Hoe werkt de Babywatcher precies?

De Babywatcher is heel gemakkelijk in gebruik.

1) Maak verbinding met internet en log in op onze software.

2) Verbind de kabels. Zorg ervoor dat de Babywatcher is aangesloten op de laptop en vergeet niet de stekker in het stopcontact te steken. Een groen lampje gaat branden.

3) Smeer scangel op je buik en de pret kan beginnen.

In de installatie- en instructievideo zie je hoe je de Babywatcher klaar maakt voor gebruik en zie hoe je zelf de beste echo’s maakt.

Wat kan ik zien met de Babywatcher?

Met de Babywatcher maak je 2D -zwartwit- echo’s. Wat je precies ziet, is afhankelijk van verschillende factoren. De ligging van je baby en placenta, je BMI en hoe ver zwanger je bent bijvoorbeeld. Nog geen twintig weken zwanger? Dan krijg je je baby nog mooi helemaal in beeld. Hoe verder zwanger je bent, hoe lastiger dat wordt. Je gaat nu specifiek op zoek naar een armpje, beentje, ruggengraatje, kloppend hartje enz. Bekijk deze echovideo om te zien wat je kan verwachten.

Kun je het geslacht zien?

Je kunt het geslacht ontdekken als je ernaar op zoek gaat. Wil je liever niet weten wat het wordt? Wees dan gerust, je zult er niet toevallig op stuiten. Het detailniveau van de Babywatcher is niet zo hoog als bij je verloskundige. Wel een erg leuk spelletje voor tijdens een gender reveal party!

Hoe ziet een echo met de Babywatcher uit?

Bekijk deze video om een idee te krijgen van wat je precies gaat zien. Houd er rekening mee dat de resolutie van een Babywatcher echo lager is dan bij de verloskundige.

Welke tips zijn er voor het maken van de mooiste echobeelden?

In de Babywatcher software vind je uitgebreide tips voor het maken van je echobeelden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ontspannen ligt, gebruik voldoende scan-gel en plaats de probe op de juiste hoogte. Bekijk ook even onze instructievideo voordat je jouw echo begint, zodat je precies weet hoe je de mooiste echobeelden krijgt.

Wat kan ik doen als ik geen goed beeld heb?

Heb jij onze instructievideo met tips al bekeken?

Heb je een hoger BMI of ongunstig liggende placenta, dan kan het lastiger zijn scherp beeld te krijgen. Het kan ook zijn dat de ligging van je baby niet meehelpt. Probeer eens zachtjes te hoesten of probeer het later nog een keer.

Lukt het echt niet? Neem dan tijdens je huurperiode contact met ons op, zodat we met je mee kunnen kijken.

Wat kan ik doen als ik geen goed beeld heb?

Heb jij onze instructievideo met tips al bekeken?

Heb je een hoger BMI of ongunstig liggende placenta, dan kan het lastiger zijn scherp beeld te krijgen. Het kan ook zijn dat de ligging van je baby niet meehelpt. Probeer eens zachtjes te hoesten of probeer het later nog een keer.

Lukt het echt niet? Neem dan tijdens je huurperiode contact met ons op, zodat we met je mee kunnen kijken.

Hoe sluit ik de Babywatcher aan?

Het aansluiten van de Babywatcher is zo gepiept. Bekijk de installatievideo waarin we stap voor stap uitleggen hoe je ‘m klaarmaakt voor gebruik.

Hoe sla ik de beelden op?

Mooi beeld? Sla het snel op! Pauzeer de echo en kies, beneden in de balk, de optie ‘opslaan’. Zodra je het beeld opslaat, wordt er automatisch een foto gemaakt en een video van de 30 seconden ervoor.

Ik heb een issue met de software

Krijg je een foutmelding of storing tijdens het gebruik van de software? Let er op de eerste plaats op dat je niet te vaak klikt in de software. Wanneer deze aan het laden is heeft de software even nodig en kan deze door extra klikjes vast blijven hangen. Krijg je een storing te zien tijdens het maken van een echo? Controleer dan ook goed alle verbindingen. Een los contact van de oplaad kabel van de Babywatcher of de USB-kabel kan een storing veroorzaken. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan even een foto aan ons door! Wij helpen je graag verder. Uiteraard compenseren wij voor eventueel verloren scans!

In welke talen is de Babywatcher software beschikbaar?

De Babywatcher software is beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans. Je kan zelf kiezen voor welke taal je kiest in het startscherm van de software.

Hoe upload ik de beelden?

Alle beelden die je opslaat komen terecht bij Mijn echo’s. Als je de afbeeldingen en video’s wilt uploaden, kan dat naar een externe schijf of in de cloud. De cloud is vanuit mobiel ook toegankelijk en maakt het delen van de beelden daardoor wat makkelijker.

1. Ga naar de map Mijn Echo’s
2. Selecteer de beelden die je wilt uploaden
3. Upload extern (diskette) of op onze cloud (wolkje)

Hoe krijg ik de beelden (vanuit cloud) op mijn mobiel?

Onze cloud is eenvoudig toegankelijk via login met je Babywatcher account. Eenmaal ingelogd op de cloud zie je alle opgeslagen beelden van je eigen account.

Stap 1. Upload foto en/of video naar de cloud
Stap 2. Ga met je mobiel naar https://dashboard.mybabywatcher.com
Stap 3. Selecteer gewenste beeld(en) en klik op de download knop.

Let op: met de Iphone kun je maar één beeld per keer downloaden.

Hoe kan ik mijn order annuleren?

Het annuleren van een order, kan tot 7 dagen voor ingang van de huurperiode. Je kan zelf de order annuleren in je persoonlijke Babywatcher-account. Het betaalde huurbedrag min €15,- administratiekosten wordt terugbetaald.

Waar vind ik informatie over bezorgen en terugsturen van de Babywatcher?

Je ontvangt een Track & Trace code per email. Deze wordt de avond voor aanvang van de huur of koop verstuurd.
Wij leveren met UPS Express. Dat wil zeggen dat je het pakket in de ochtend kunt verwachten. Mocht je de Babywatcher later ontvangen, laat het ons dan weten zodat wij hiervoor kunnen compenseren.

Hoe lang duurt een huurperiode precies?

In de kalender kies je zelf jouw huurperiode uit. Retourneren doe je de dag nadat de huurperiode is afgelopen. Dit om ervoor te zorgen dat je maximaal kunt genieten van de Babywatcher, óók op de laatste dag van je huurperiode.

Hoe kan ik mijn order verlengen?

Via de Babywatcher software kun je jouw order gemakkelijk verlengen met 3, 5 of 12 dagen. WhatsApp of mail je liever? Ook goed! Wil je voor een andere periode verlengen? Neem voor het einde van je huurdatum contact met ons op. Wij regelen de rest voor jou.

Wanneer en waar kan ik de Babywatcher verwachten?

De Babywatcher wordt altijd een dag vóór aanvang van de huurperiode verstuurd. Je ontvangt een Track en Trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen. Heb je vragen over jouw Track en Trace? Neem dan gerust contact op met UPS: 020 50 40 500. Houd je Track & Trace code bij de hand. In zeldzame situaties kan het gebeuren dat de Babywatcher 1 dag later wordt geleverd. Geen zorgen, wij starten de huurperiode pas op het moment dat de Babywatcher bij jou thuis of op het gewenste afhaalpunt is geleverd.

Is de Babywatcher gereinigd als ik deze ontvang?

Elke Babywatcher (incl. koffer, laptop & kabels) wordt voor verzending volledig geïnspecteerd en zorgvuldig gedesinfecteerd. Wij verpakken de Babywatcher in een nieuwe, gesloten, kartonnen doos, met daarin de koffer met alle toebehoren en een nieuwe tube scangel. Dit betekent dat de Babywatcher altijd schoon én getest bij jou wordt afgeleverd.

Hoe stuur ik de Babywatcher terug?

In de koffer vind je het retourlabel die je op de Babywatcher doos kunt plakken. De doos kun je de dag na je laatste huurdag voor 15:00 inleveren bij een willekeurig UPS pakket punt.

Wat als ik mijn retourlabel kwijt ben/niet ontvangen heb?

Ben jij het bijgevoegde retourlabel kwijtgeraakt of heb je deze nooit ontvangen? Geen zorgen, we sturen je gewoon een nieuwe toe! Neem hiervoor contact met ons op.

Wat als ik mijn retourlabel kwijt ben/niet ontvangen heb?

Ben jij het bijgevoegde retourlabel kwijtgeraakt of heb je deze nooit ontvangen? Geen zorgen, we sturen je gewoon een nieuwe toe! Neem hiervoor contact met ons op.

Als ik de Babywatcher retour stuur zonder retourlabel, krijg ik dan mijn geld terug?

Nee. Je ontvangt een retourlabel bij je bestelling. Hiermee kun je de Babywatcher kosteloos terugsturen. Ben je het label kwijt, mail of bel ons dan en we sturen je een nieuwe toe. Stuur je de Babywatcher op een andere manier terug, dan kunnen we deze kosten niet vergoeden.
Kies je ervoor de Babywatcher te retourneren met een andere partij dan UPS, bewaar dan altijd goed de traceercode. Wanneer een zending vermist is, wordt de Babywatcher namelijk in rekening gebracht.

Hoe groot is de Babywatcher koffer en hoeveel weegt deze?

De koffer waarin de Babywatcher en de laptop worden bezorgd is 47 cm lang, 37 cm breed, 15 cm hoog en weegt ongeveer 5 kilo.

Ik wil de Babywatcher bestellen voor een speciale gelegenheid. Wanneer kan ik ‘m het beste laten bezorgen?

De Babywatcher is een super leuke verrassing voor bijvoorbeeld een zwangerschapsaankondiging, gender reveal party, babyshower, feestdag of verjaardag. Zorg ervoor dat de huurperiode van de Babywatcher zeker een dag voor het geplande feestje ingaat. Dan kun vooraf al even oefenecho’s maken. En mocht de koerier een platte band krijgen, dan weet je zeker dat je de Babywatcher op tijd in huis hebt.

Is een Babywatcher-echo veilig?

Uit wetenschappelijke studies en onderzoek blijkt, dat het maken van een 2D-echo onschadelijk is (bronnen: WHO en FDA). Hierbij geldt een norm van 60 onafgebroken minuten per echo en een intensiteit van 94 mW/cm2. Babywatcher gebruikt maximaal 10 minuten per echo en een intensiteit van 57 mW/cm2.

Komt er straling vrij bij het maken van een echo?

De Babywatcher maakt gebruik van geluidsgolven en niet van straling.

Hoe kan ik de Babywatcher vergelijken met andere echo-apparaten?

Er is een verschil in resolutie tussen een echo in het ziekenhuis en de Babywatcher. Ook heeft de Babywatcher geen meetfuncties, aangezien het niet voor medische doeleinden is. Zo ziet de vergelijking eruit van de Babywatcher naast (medische) toepassingen van ultrasound.

Geluidsgolf Intensiteit Babywatcher en andere echoapparaten

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens, foto’s en video’s?

Voor Babywatcher geldt ‘Privacy Matters’. Dit betekent dat Babywatcher nooit je persoonlijke data opslaat en bewaart, noch deelt met derden. Door jou gemaakte 2D-beelden en filmpjes worden uitsluitend op je eigen laptop opgeslagen en zijn niet toegankelijk voor Babywatcher. Maak je gebruik van onze laptop, dan kun je deze eenvoudig volledig wissen voordat je deze retour stuurt. Mocht je dat vergeten zijn, dan doen wij dat uiteraard voor je!

Wat is het verschil tussen een echo bij de verloskundige en bij Babywatcher?

Echo’s bij de verloskundige hebben meestal een medisch doel, zoals het checken van de gezondheid van jou en het kindje. De Babywatcher is ontwikkeld om jou meer momenten te geven met je kindje en het geluk te delen. De Babywatcher heeft geen meetfuncties en kan niet gebruikt worden voor medische doeleinden. Het is ontwikkeld ter aanvulling op een zwangerschap, niet ter vervanging van een medisch specialist. Blijf dus je medisch specialist bezoeken.

Kan ik de baby altijd helemaal zien?

Tot ongeveer de twintigste week van je zwangerschap, is het gemakkelijk je baby compleet in beeld te krijgen. Ben je al verder zwanger, dan krijg je ander beeld – meer ingezoomd op de lichaamsdelen.

Het is mogelijk dat de baby niet in de juiste positie ligt. Je kan dan even opstaan of voorzichtig hoesten. Krijg je het kindje alsnog niet mooi in beeld, dan raden we je aan het op een later tijdstip te proberen. De kans is dan groter dat de baby beter ligt. Daarnaast is het mogelijk dat de hoogte van je BMI (Body Mass Index) de beeldkwaliteit beïnvloedt.

Het is mogelijk vanaf de zijkant van je buik te scannen. Zo kun je langs de placenta kijken. Een placenta die aan de voorkant ligt (bij je buikzijde), heeft geen invloed op mooie echo’s maken.

Ik heb een medische vraag

De Babywatcher draagt bij aan de ervaring, beleving en het plezier van een zwangerschap. Voor medische vragen verzoeken we je contact op te nemen met de medisch specialist. Wanneer je je zorgen maakt, is het belangrijk om dit te bespreken met je verloskundige, gynaecoloog of huisarts. De Babywatcher is puur voor de beleving, niet om zelf te gaan dokteren.

Wat is de Geen Zorgen Garantie?

Wij vinden kwaliteit en service ontzettend belangrijk. Daarom geven wij al onze klanten de Geen Zorgen Garantie. Lukt het jou niet om (goede) beelden te krijgen? Dan krijg je gewoon je geld terug. Wij staan voor de kwaliteit van onze Babywatcher en hebben ervaren dat bijna iedereen (99,5%) zelf goede beelden kan maken. Soms is er alleen wat extra hulp nodig.

Geen zorgen garantie

Wat verstaan jullie onder ‘goede beelden’?

De beeldkwaliteit van de Babywatcher is een compromis tussen veiligheid en heldere beelden. We hebben ervoor gekozen om de veiligheid te kunnen garanderen en het gebruik eenvoudig te houden. Daarom zijn de beelden niet zo scherp als bij je medische echo’s, maar kun je wel zelf thuis echo’s maken.

Of je goede beelden krijgt, hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de hoeveelheid vruchtwater, ligging van je kindje op dat moment, de placenta, maar bijvoorbeeld ook hoeveel scangel je hebt gebruikt en hoe je de probe hanteert. Daarnaast moet je natuurlijk ook kunnen herkennen wat je nu eigenlijk ziet. Vaak kunnen we klanten met een beetje hulp, heel snel op weg helpen, waardoor ze toch goede beelden krijgen. Slechts in een enkel geval werkt moeder natuur niet mee en zijn er echt geen goede beelden te maken.

Om tussen deze gevallen onderscheid te kunnen maken, definiëren we goede beelden als volgt:

 

Op goede beelden gemaakt met de Babywatcher, kun je op z’n minst armpjes, beentjes, handjes, voetjes, het hoofdje of neusje ontdekken. Eventueel na hulp of uitleg van de klantenservice van Babywatcher.

 

Lukt het ook niet om met onze hulp jouw kleintje te ontdekken? Dan krijg je dus je geld terug als je aan de garantievoorwaarden hebt voldaan.

Ik krijg geen goede beelden, wat moet ik doen?

Heb je de Tips & Tricks in de software doorgenomen en de instructievideo gevolgd, maar lukt het nog altijd niet om goede beelden te maken? Neem tijdens jouw huurperiode contact met ons op. Dit kan via WhatsApp, chat of mail. In het weekend kun je het beste contact opnemen via de mail.

Wij zullen er alles aan doen om je te helpen met je echobeelden. Of je recht hebt op geld terug, is afhankelijk van of je aan de voorwaarden van de Geen Zorgen Garantie voldoet.

Ik krijg geen goede beelden, wat moet ik doen?

Heb je de Tips & Tricks in de software doorgenomen en de instructievideo gevolgd, maar lukt het nog altijd niet om goede beelden te maken? Neem tijdens jouw huurperiode contact met ons op. Dit kan via WhatsApp, chat of mail. In het weekend kun je het beste contact opnemen via de mail.

Wij zullen er alles aan doen om je te helpen met je echobeelden. Of je recht hebt op geld terug, is afhankelijk van of je aan de voorwaarden van de Geen Zorgen Garantie voldoet.

Wat zijn de voorwaarden van de Geen Zorgen Garantie?

Iedere vrouw én baby is uniek. Soms is er dan ook wat extra geduld of hulp nodig om goede beelden te krijgen. Je maakt immers niet iedere dag een echo, toch? We bieden daarom de Geen Zorgen Garantie aan als er aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • Je hebt tijdens jouw huurperiode contact opgenomen over de beelden
  • Je hebt de Babywatcher tussen week 10 en 34 van de zwangerschap gebruikt
  • Je hebt jouw Babywatcher-beelden doorgestuurd naar de klantenservice
  • Je hebt de Babywatcher op minimaal 3 verschillende dagdelen gebruikt waarbij je de instructies hebt opgevolgd
  • De klantenservice kan jouw beelden niet verder duiden

Wij willen jou graag zo goed mogelijk helpen. Dat kan alleen als we op tijd weten dat je hulp nodig hebt. Daarom kunnen we de Geen Zorgen Garantie alleen aanbieden als je tijdens je huurperiode contact met ons opneemt.

Geen zorgen garantie

Niet goed? Geld terug!

Geen zorgen garantie

Niet goed? Geld terug!

De Babywatcher is speciaal voor thuis ontworpen.
Kom je er niet uit? Bekijk snel onze video's!

– 20 weken zwanger

+ 20 weken zwanger

Installatie van de Babywatcher

Nog vragen? We staan voor je klaar!

Service Messenger

Tijdens kantooruren binnen 15 minuten reactie!

Service WhatsApp

Stuur gemakkelijk je foto’s en video’s mee!

Service  E-mail

Voor buiten kantooruren.

Nog vragen?