Hoe werkt een echo?

Pretecho’s worden gemaakt aan de hand van echoscopie. Deze techniek maakt gebruik van  onschadelijke geluidsgolven die via een speciaal computersysteem worden omgezet naar live videobeelden.

Het echo-apparaat zendt geluidsgolven uit en vangt de echo daarvan weer op. Deze geluidsgolven noemen we ultrageluid omdat ze een hogere frequentie hebben dan het menselijk oor kan waarnemen. De inwendige organen weerkaatsen het geluid (echo).

Vanwege het feit dat ultrasone geluidsgolven niet door lucht reizen wordt de scan kop op de buik gehouden door middel van een laag gel. Hierdoor is er geen luchtlaag tussen de buik en zender en kunnen de geluidsgolven beter worden gereflecteerd.

Deze techniek maakt gebruik van  onschadelijke geluidsgolven die via een speciaal computersysteem worden omgezet naar live videobeelden

De geluidsgolven kaatsen vervolgens terug en worden door een computersysteem omgezet tot een bewegend beeld op een monitor. Deze beelden zijn bij een 2D echo zwart-wit, maar het omzetten van geluidsgolven naar beeld gebeurt zeer snel, waardoor de bewegingen van de baby goed kunnen worden gevolgd.

Benieuwd naar het verschil tussen een pretecho en een medische echo? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *