De beeldkwaliteit bij een echo: 7 factoren om rekening mee te houden

Iedereen wil natuurlijk de mooiste beelden bij het maken van een echo. Een gapend kindje of heerlijk duimend; het zijn leuke kiekjes voor in het plakboek. Maar hoe vaak komt het niet voor dat de beelden tegenvallen na een bezoek? En lukt het je dan wel als je thuis zelf een echo wilt maken met de Babywatcher?

Hieronder een 7 factoren die de kwaliteit van de beelden beïnvloeden.

1. Deskundigheid echoscopiste:

De deskundigheid van de echoscopiste speelt voornamelijk een grote rol bij het maken van medische echo’s en 3D en 4D echo’s. Voor het maken van 2D echo’s met de Babywatcher is uit onderzoek gebleken dat men binnen 2 tot 3 echo’s doorheeft hoe het werkt. Vandaar dat men ook 3 oefen echo’s krijgt.

2. Kwaliteit apparaat:

De kwaliteit van de apparatuur is ook van belang als je duidelijke beelden wilt krijgen. De Babywatcher voldoet hier ruim aan. Benieuwd naar welke beelden jij kunt maken? Kijk hieronder de zelfgemaakte beelden met een Babywatcher bij 24 weken zwangerschap.

Zelfgemaakte beelden met een Babywatcher bij 24 weken zwangerschap

3. Gunstige ligging kindje

Het belangrijkste is toch echt de ligging van het kindje. Voor mooie beelden is het belangrijk dat het kindje naar de “camera” kijkt (het apparaat op je buik).

4. Hoeveelheid vruchtwater

De hoeveelheid vruchtwater is erg belangrijk zeker voor een 3/4D echo maar in mindere mate voor een 2D echo.

5. Ligging placenta

Een placenta kan op elke plek aan de baarmoeder vastzitten. Voor de bevalling is het belangrijk dat hij niet voor de baarmoedermond ligt, omdat anders het kindje er niet door kan. Bij een 20 weken echo wordt daar standaard naar gekeken. De ligging van de placenta is vooral van invloed bij een 3D en 4D echo en nauwelijks tot niet bij een 2D echo.

6. Postuur moeder

Als je een slank postuur hebt is de kans groter dat de beelden een betere kwaliteit hebben dan als je volslank bent. Voor de Babywatcher geldt een BMI van 10 tot 15%.

7. Het tijdstip

Op de vraag; wanneer kan ik het beste een pretecho laten maken is niet echt een simpel antwoord op te geven. Voor de Babywatcher geldt dat je de beste beelden tussen de 14 en 32 weken maakt. Voor een 3/4D echo is dat tussen de 22 en 34 weken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *