Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap

Voor je lichaam is het belangrijk om in beweging te blijven, ook als je zwanger bent! Blijf dus vooral lekker bewegen, zolang jij je er maar prettig bij voelt. Luister goed naar je lichaam en neem niet te grote risico’s. Hieronder lees je wat je kunt doen om fit te blijven tijdens je zwangerschap.

Conditie behouden

Het is belangrijk dat jouw conditie en krachten tijdens de zwangerschap behoudt. Als je gewend bent om veel te sporten en dan ineens stopt, kan dit je lichaam niet ten goede doen. Als je altijd een fanatieke sporter bent geweest, overleg dan samen met een deskundige of fysiotherapeut om een sportschema te maken.

Het is belangrijk dat je jouw conditie en krachten tijdens de zwangerschap behoudt.

happy pregnant women exercising on fitball in gym

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging heeft een positief effect op de zwangerschap want het stimuleert de bloedsomloop en verbetert uithoudingsvermogen. Probeer daarom zo lang mogelijk in beweging te blijven. Ook zal je er na je bevalling plezier aan beleven omdat je sneller weer in vorm bent. Doe je zelf niet aan sport? Dan is je zwangerschap niet het moment om er ineens aan te beginnen.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen kun je beter niet doen tijdens je zwangerschap aangezien je buikspieren plaats maken voor je baarmoeder.

Pregnant woman doing yoga

Let ook op je ademhaling, adem diep in en uit.

Tips voor tijdens het sporten

Draag geen strakke kleding, dit zit sowieso niet zo lekker. Draag fijn een sportbeha dat goede steun geeft. Ook is het belangrijk dat je schoenen draagt die een goede ondersteuning geeft en die niet glad zijn. Let ook op je ademhaling. Adem diep in en uit en drink veel water. Vermijd om voor een lange tijd plat te liggen op je rug probeer niet over te belasten.

Stop met trainen als je last hebt van vaginale bloedingen, duizeligheid, pijn op de borst, flauwvallen, kortademigheid, weeën, misselijkheid, of verminderde foetale bewegingen.

Wil je weten welke sporten je mag blijven doen tijdens je zwangerschap? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *