Babywatchen op de babyshower, bijzonder en verbindend!

Ze is de eerste binnen de vriendinnengroep. De eerste met relatie, de eerste verloofd, de eerste getrouwd. Laatst hoorden we het grote nieuws: er is een kindje op komst! Super leuk vinden we dit, hoewel wij zelf nog in een heel andere fase zitten: stappen, zuipen, losse scharrels hier en daar. Je kent het wel. 

Een babyshower, hoe doen we dat? 

De babyshower is komen overwaaien uit Amerika en upcoming in Nederland. Dat weten zelfs wij. Direct na het nieuws, maken we een appgroep aan. Want die babyshower moet en zal er komen. Extra reden voor een feestje! Maar dan een zonder alcohol. Of toch met? Mogen we eigenlijk drinken op een babyshower? De eerste vraag die in ons opkomt. Er volgen nog honderd. Leuk die trend uit Amerika, maar hoe organiseren we zoiets? Een tijd vol research volgt. En plannen. Uiteraard zit haar man ook in het complot. Ze denkt dat ze vandaag een relax-dagje heeft met haar liefie.

Hij is even iets ophalen bij zijn ouders, maar komt er zo weer aan. Denkt ze. Maar dan gaat de deurbel. Wait, what? Al haar vriendinnen op de stoep, in roze shirtjes; daar gaat haar rustige dagje. Tijd voor het gelach, gegier en gebrul van haar favoriete girls. Gelukkig brengen we lekkers mee – heel veel lekkers. De tafel staat vol met taart, sandwiches, cupcakes, heerlijke mocktails. Allemaal zelf gemaakt en met roze details in het teken van haar kleine meid. Naast haar verschijnt een gigantische cadeautafel. Na het smakken en smullen, begint het programma echt. Game time! Maar eerst: babywatchen

“Dankzij de foto’s en filmpjes van Babywatcher blijft ze altijd terugdenken aan deze geweldige babyshower” 

Babywatchen: Een nieuw werkwoord als je het ons vraagt! 


Een nieuw werkwoord als je het ons vraagt! Tijdens onze research kwamen we terecht op de website van Babywatcher: een pret-echo die je gewoon thuis op de bank kan maken, óf tijdens de babyshower. Perfect toch! We pakken de gele koffer uit en sluiten alles binnen no time aan. Het gebruik van het apparaat is super simpel en alles wat je nodig hebt om de echo’s te maken, zit in de koffer. Een al geprogrammeerde laptop, de echokop, de scan gel. Met die gel tekenen we een smiley op haar buik en vervolgens gaan we snel aan de slag. Eerlijk waar, het maakt de hele babyshower compleet. Met 13 vriendinnen samen naar het kleine meisje kijken. Het is alsof de baby het aanvoelt: na ongeveer een minuutje kijken naar haar kloppend hartje, de beentjes, het gezichtje, en raden waar alle lichaamsdeeltjes precies zitten, strekt ze heel duidelijk haar armpjes om uit te rekken. Ze draait met haar gezicht richting ons en steekt haar duimpje in haar mond. Onze conclusie: ze is net zo lui als haar mama en ontwaakt uit een lange diepe slaap. Zo schattig om te zien! Onze harten smelten. Ja, de Babywatcher is zeker een bijzondere toevoeging deze dag.

“Eerlijk waar, de Babywatcher maakt de hele babyshower compleet. 

We slaan de gemaakte foto’s en video’s van de baby op, gooien eentje op Insta en Facebook en peinzen onze hersenen tijdens de quiz over opvoeding, baby’s en ons als baby. Je kent het wel. Babyfoto’s raden, anekdotes van vroeger koppelen aan onze namen, het raden van verschillende geuren in luiers. Super leuk! Het volgende op de planning: het versieren van rompertjes. We doen ons best, maar lachen om al onze – vooral lelijke – creaties, want het talent in deze vriendinnengroep is ver te zoeken. Na het uitpakken van de cadeaus en het voorspellen van de babynaam, geboortedatum, het eerste woordje en de toekomst van de baby, is het tijd de mama in spé de rust te geven waar ze zo naar verlangt. We ruimen de boel op, halen de ballonnen en slingers weg. Het is alsof we er nooit waren. Maar gelukkig heeft ze de mooie beelden van de Babywatcher waardoor ze altijd kan terugdenken aan deze gezellige babyshower, helemaal in het teken van haar kleine meid. 

Creëer je eigen onvergetelijke momenten. Deel je geluk of maak het intiem, maar geniet want soms draait je zwangerschap alleen om jou.