Aanbevolen sporten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je gerust blijven sporten. Als je gewend bent om geregeld te sporten, blijf dit dan vooral doen tijdens de zwangerschap.  Soms is het nodig om wat minder intensief te sporten of om misschien te switchen qua sport. Wil je weten welke sporten worden aanbevolen tijdens de zwangerschap? Dat kun je hier lezen!

Bekkenbodem oefeningen

Bekkenbodem oefeningen, ook wel kegel oefeningen genoemd, helpt het versterken van de spieren die de baarmoeder, blaas en darmen ondersteunen. Kegel oefeningen helpen ook de versterking van de vaginale spieren. Zwangere vrouwen die kegel oefeningen uitvoeren hebben vaker een gemakkelijkere bevalling. Het versterken van deze spieren tijdens je zwangerschap, kan je helpen om de controle over je spieren te versterken tijdens de bevallen. Een aanrader dus!

Zwemmen

Veel zorgverleners en fitness professionals zeggen dat zwemmen de veiligste oefening voor zwangere vrouwen is omdat de stress en het gewicht op gewrichten minimaal is. Zwemmen verhoogt je hartslag en stelt je in staat om te genieten van een veilige cardio oefening. Een ander voordeel van zwemmen is dat je niet het risico loopt om te vallen. Niet alle watersporten zijn veilig tijdens de zwangerschap. Wateractiviteiten zoals duiken of waterskiën kun je beter vermijden.

Zwemmen verhoogt je hartslag en stelt je in staat om te genieten van een veilige cardio oefening.

Femme enceinte se relaxant dans la piscine.

Wandelen

Wandelen is zeker aan te raden omdat het veilig is voor je lichaam. Begin met je spieren te rekken en start dan rustig met lopen. Draag goede schoenen om het risico van vallen en een te erge druk op de voeten te verminderen.

Rennen en joggen

Als je de gewoonte hebt om te rennen en joggen, dan kunt je dit gewoon blijven doen. Als je niet eerder aan rennen of joggen deed, kunt je het beste contact opnemen met je deskundige of fysiotherapeut om een programma aan te maken. Zorg er goed voor dat je goed water drinkt, vermijd oververhitting en draag goede schoenen.

zwangerschap yoga

Wandelen is zeker een aanrader omdat het veilig is voor je lichaam.

Yoga

Veel vrouwen doen aan zwangerschapsyoga. Yoga staat namelijk bekend om het verlichten van stress en druk op je lichaam. De meeste vormen van yoga is / zijn veilig voor jou en de baby.  Sommige yoga-instructeurs bieden speciale klassen voor zwangere vrouwen.

Dansen

Iedereen wordt vrolijk van dansen. Dansen kun je zeker blijven doen als je zwanger bent, zolang je je er maar prettig bij voelt. Daarnaast kun je het simpel thuis of op een sportschool doen. Vaak worden er speciale dansklassen gegeven voor zwangere vrouwen onder deskundige begeleiding. Vermijd springen na een zwangerschapsduur van 3 maanden.

Wil je meer weten over hoe je fit kan blijven tijdens de zwangerschap en wat je wel en niet kan doen? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *